-
-
-
Van Burnout naar Balans: Hoe New Loreto je hierbij kan helpen
01 september 2023

Van Burnout naar Balans: Hoe New Loreto je hierbij kan helpen

In de stilte tussen twee hartslagen, in de adempauze na een diepe zucht, daar vinden we vaak momenten van reflectie. Ons drukke leven laat echter weinig ruimte voor deze rustpunten en het is geen verrassing dat velen van ons op zoek zijn naar een uitweg uit de onophoudelijke stroom van verplichtingen en stress. Het lijkt wel alsof we vast zitten aan onzichtbare ketens: altijd bereikbaar zijn, voortdurend presteren en het najagen van een ongrijpbaar ideaal van succes. Deze druk is niet zonder gevolgen. Burn-out is niet langer een zeldzaam fenomeen, maar een realiteit voor velen.

Volgens recente studies heeft een aanzienlijk deel van de beroepsbevolking te maken met symptomen van burn-out, een stille epidemie. Ongebreidelde werkdruk, gebrek aan vrije tijd en het steeds vervagende onderscheid tussen werk en privé zijn allemaal factoren die bijdragen aan deze crisis. In deze tijden van constante druk kan het gevoel ontstaan dat er geen ontsnapping mogelijk is. Maar er is hoop, en het antwoord ligt misschien wel in de eeuwenoude tradities van rust en reflectie. Net zoals de natuur haar cycli kent van eb en vloed, zo hebben ook wij plekken nodig waar we kunnen opladen en vernieuwen. De leefwijze van de zusters zouden daarbij zomaar een inspiratiebron kunnen zijn.    New Loreto wil een positieve bijdrage leveren aan deze stille epidemie en doet dit door een baken van rust te creëren te midden van onze hectische samenleving. Stel je een plek voor waar de tijd vertraagt. Een plek waar stilte wordt gekoesterd en de hectiek van het dagelijkse leven plaatsmaakt voor diepe reflectie. Dat is New Loreto.

Gevestigd in een klooster, belichaamt New Loreto het concept van een 'kuuroord voor de ziel'. Het is een plek waar je jezelf opnieuw kunt ontdekken, omringd door de rustgevende krachten van de natuur.

Bij New Loreto ontdek je de kracht van:
  • Eenvoud: ervaar de eenvoud van het kloosterleven en vindt de tijd om je te concentreren op wat echt belangrijk is.
  • Natuurlijke Heling: Omringd door de natuur, biedt New Loreto gasten de kans om te wandelen, mediteren of gewoon te zitten en te luisteren naar het gezang van de vogels. Deze eenvoudige activiteiten zijn bewezen effectief in het verminderen van stress.
  • Tijd voor Reflectie: Zonder de druk van dagelijkse verplichtingen hebben gasten van New Loreto de tijd en ruimte om te reflecteren. Dit kan helpen bij het herkennen van burn-out symptomen en het vinden van manieren om hiermee om te gaan.

In de stilte van het klooster vinden velen de rust en ruimte die ze zo hard nodig hebben. Mocht je zelf willen ervaren wat New Loreto en haar unieke locatie voor jou kan betekenen? Ondek de mogelijken om te overnachten.

Overnacht in een klooster


Word ambassadeur

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Location
Accountgegevens


Terug

Meld je aan


Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
PRODUCT
Accountgegevens


Terug

Login

Wachtwoord kwijt?

Aantal ticketsSubmit

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Accountgegevens


Terug