-
-
-
De Opkomst van Eco-Wellness: Duurzaam Herstel bij New Loreto
12 september 2023

De Opkomst van Eco-Wellness: Duurzaam Herstel bij New Loreto

In een wereld waar onze levensstijl en consumptiepatronen een aanzienlijke impact hebben op de planeet, is het steeds belangrijker om bewuste keuzes te maken die zowel goed zijn voor ons als voor de aarde. Een van de snelst groeiende trends in deze beweging is eco-wellness: een combinatie van ecologische duurzaamheid en persoonlijk welzijn. En wat is een beter voorbeeld van deze combinatie, dan New Loreto?Maar wat is Eco-wellness nu eigenlijk?

Deze ontwikkeling gaat verder dan alleen gezond leven of milieuvriendelijk zijn. Het is een holistische benadering die erkent dat onze persoonlijke gezondheid en welzijn nauw verbonden zijn met de gezondheid en het welzijn van de planeet. Het gaat over het vinden van harmonie met de natuurlijke wereld, zowel intern als extern. Het realiseren dat wij onderdeel zijn van een ecosysteem, waarbij onze keuzes impact hebben op alles en iedereen.

De centrale gedachte achter eco-wellness is dat mens en natuur intrinsiek met elkaar verbonden zijn. Onze gezondheid en welzijn zijn direct gekoppeld aan de gezondheid en het welzijn van de planeet. Dit betekent dat echte, duurzame gezondheid niet alleen wordt bereikt door persoonlijke gewoontes, maar ook door het bevorderen van een gezond milieu.

Bij New Loreto, een kuuroord voor de ziel, omarmen we deze filosofie en brengen we deze filosofie, waar mogelijk, in praktijk gebracht. Onze ambitie is een plek te zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen verbinden, die zich willen verdiepen en verrijken met de connectie tussen mens en planeet.

Manieren waarop wij dat realiseren nu of in de toekomst

Natuurlijke Therapieën: In de toekomst kun je alles bij ons leren en ervaren over helende kruidentuinen, kruiden swachtels en voetenbaden. Nu al kun je meditatiesessies volgen in de weelderige kloostertuin. Wij gaan samenwerkingen aan met de Groene Apotheek en andere deskundigen met kennis en ervaring van eeuwenoude kruiden en praktische toepassingen. Zo komen bij New Loreto oude tradities die de natuurlijke wereld eren weer prominent op de agenda.

Biologisch Eten: De maaltijden die wij aanbieden worden bereid met ingrediënten die lokaal, biologisch en seizoensgebonden zijn, waardoor de ecologische voetafdruk van het eten wordt geminimaliseerd en de gasten het beste van de natuur krijgen.Duurzame Architectuur: Bij de renovatie van het klooster, die spoedig gaat beginnen, is onze ambitie het gebruik maken van duurzame bouwmaterialen en technieken om de impact op het milieu te minimaliseren.

Conclusie

Eco-wellness is een levenswijze die de gezondheid van zowel individuen als de planeet bevordert. Bij New Loreto nodigen we je uit om deze holistische benadering van welzijn te ervaren en tegelijkertijd de prachtige harmonie tussen mens en natuur te ontdekken.


Word ambassadeur

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Location
Accountgegevens


Terug

Meld je aan


Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
PRODUCT
Accountgegevens


Terug

Login

Wachtwoord kwijt?

Aantal ticketsSubmit

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Accountgegevens


Terug