Kom je bij ons logeren?

Informatie over logeren in New Loreto

Logeren in eenvoud; dat kan in het Loreto Klooster in Simpelveld. In hele eenvoudige kamers kun je helemaal tot rust komen; ont-stressen binnen de kloostermuren en in stilte.

New Loreto zet haar deuren open voor iedereen die het fijn vindt om in een authentiek klooster te logeren én ook met een beetje minder luxe af kan. We hebben eenvoudige 1-persoons kamers, douche gelegenheid op de gang en een keuken en eetkamer voor gezamenlijk gebruik.

Ben je op zoek naar een overnachtingsplek? Wil je logeren in een voormalig klooster, waar heel recent nog zusters verbleven? Waardeer je de stilte van het klooster en ben je bereid om hieraan jouw bijdrage te leveren (en bijvoorbeeld na 22.00 uur stil te zijn in openbare ruimten)? Dan ben je van harte welkom in het Loretoklooster.

Hoe werkt het?

Ben je geïnteresseerd, dan stuur je een e-mail aan info@newloreto.com. Je ontvangt dan van ons een bericht of we plek hebben. We hebben (nog) geen automatisch reserveringssysteem en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van een van onze teamleden. Let op: we hebben je telefoonnummer nodig om je toegang te verlenen tot het gebouw.

Kosten

Voor een overnachting in een kloosterkamer betaal je € 35,- zonder ontbijt, per persoon. Tegen een vergoeding van € 10,- kun je gebruik maken van een eenvoudig ontbijtbuffet. We kunnen rekening houden met dieetwensen als je dat vooraf aangeeft natuurlijk. De kamers hebben wel een wasbak, maar geen douche of toilet.

Wil je een loge op je kamer? Dat kan. Je zorgt dan zelf voor spullen en wij rekenen dan €12,50 p.p. Wil je graag een volwaardig extra bed? Dat kan ook. Dan plaatsen we er een bed bij. De kosten zijn dan € 25,-


Extra voorzieningen

We hebben vier kamers met eigen badkamer. De kosten van deze kamers zijn € 50,- (zonder ontbijt, per persoon).


Faciliteiten

Je kunt een Yogales volgen of mediteren in de stilteruimte. Er is een Yogazaal, ruimte voor vergaderingen en een prachtige kloostertuin. Op de begane grond van het klooster is het Museum de Schat van Simpelveld gevestigd, met onder andere een bijzondere kapel.

Achter de tuin is het Hellingsbos - een parkachtig loofbos met een kruisweg met 14 staties en aan het begin een Lourdesgrot.

Adresgegevens

Het klooster ligt aan de Kloosterstraat 68 in Simpelveld en ligt tussen Aken en Maastricht, dichtbij de Duitse grens. Bij reservering ontvang je een route beschrijving zodat je op ons eigen terrein kunt parkeren.