-

Meditatie


Meditatie is al lang niet meer iets dat je alleen bij Oosterse Religieuze tradities ziet. Al komt het daar oorspronkelijk wel vandaan. Daar werd het gezien als een essentiële methode om de eigen geest te ontwikkelen. In het christendom zie je meditatie terug in de vorm van een beschouwing van een bijbeltekst of een gebeurtenis uit het leven van Jezus. Tegenwoordig word je zelfs door je zorgverzekeraar aangemoedigd om te mediteren en we snappen wel waarom!

Ervaar vanaf een paar minuten per dag de positieve gevolgen op je gezondheid en geluksbeleving

Meditatie brengt je tot rust. Je laat stress los en krijgt overzicht in je leven. Je leert jezelf ook steeds beter kennen. Je komt als het ware dichter bij je ware aard. Meditatie kán een spirituele belevenis zijn – maar dat hoeft zeker niet.

Daarbij heeft meditatie een groot aantal gezondheidsvoordelen. Meditatie vermindert stresshormonen in je lichaam. Je bloeddruk verlaagt en je lichaam kalmeert en herstelt zich.

Mediteren binnen en buiten de kloostermuren

Binnen New Loreto werken we aan het opstarten van een meditatiegroep vanuit het klooster. Ook willen we je stimuleren om zelf aan de slag te gaan. Dat betekent dat we graag boekentips, handige apps, korte programma’s, praktische video’s met je gaan delen op deze site én hopen we ook dat jij ons tipt met jouw favoriete boek, app of video! Drie boekentips om mee te beginnen


 • Tien dagen stil - Koen de Jong


  10 dagen niet lezen, niet schrijven, niet praten, geen telefoon, geen internet, geen grapjes, geen koffie, geen vlees, geen alcohol, geen seks, geen chocola en geen sport. Wat dan wel? Elke dag om 4:00 uur opstaan en tien uur mediteren. Koen de Jong begint opgewekt en vol vertrouwen aan een tiendaagse meditatietraining. Maar al snel merkt hij dat zijn gedachten zich moeilijk laten temmen. Leer en lees hoe hij met zijn ervaring en achtergrond, jou kan inspireren! 

  Koen de Jong (1979) is eigenaar van sportrusten.nl; een site over ademhaling, sporten en koud douchen, met een miljoen bezoekers per jaar. De Jong schreef verschillende boeken zoals Koud Kunstje (met Wim Hof), Ik, de wielrenner en Kopwerk (met Aart Vierhouten). Van zijn boeken zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht en zijn werk is in meer dan acht landen vertaald.


 • Headspace - Andy Puddicombe

 • Als je overweegt om mindfulness te proberen, dan is dit de perfecte introductie.' Bill Gates
  Wil je vaker een moment van rust in je leven? Dat het constante gepraat in je hoofd een moment tot stilstand komt? Dan is het tijd voor een hoofd vol leegte!

  Per dag schieten er duizenden gedachten door je hoofd. Tijdens het werk, fietsen, autorijden, een gezellig diner of 's nachts in bed. Andy Puddicombe laat je in Headspace zien hoe je in tien minuten je hoofd tot rust kunt brengen. De oefeningen uit dit boek zijn snel, makkelijk en effectief. Leer hoe je je makkelijker kunt concentreren, hoe je meer rust en kalmte kunt ervaren en wat je kunt doen om lekker en ontspannen te slapen.


 • Mediteren met je ogen open - Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen

  Zoek je in deze onrustige tijd naar een eenvoudige manier om stressvolle gedachten te reduceren en meer innerlijke rust te ervaren? Lees dan dit boek. In Mediteren met je ogen open (MMJOO) van Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen word je uitgenodigd vandaag nog met mediteren te beginnen en (dit keer) wél door te gaan. Het boek gaat bovendien nog een hink-stap-sprong verder en laat je zien hoe je zo optimaal aanwezig kunt zijn in netelige situaties. Het beschrijft daarnaast talloze uitdagingen die we allemaal wel eens op ons pad krijgen en geeft waardevolle zienswijzen om dit 'leed' te transformeren. Meditatie als ultieme vorm van Z.E.L.F.Z.O.R.G.

  Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen zijn bekend van hun boeken Slaapyoga, Lichter leven, Ik Heb Me Lief en Alles Om Me Heen, Zoete Zin en het Borstvoedingsboekje. Meditatie en zelf-bewust-zijn loopt als rode draad door hun werk.


Word ambassadeur

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Location
Accountgegevens


Terug

Meld je aan


Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
PRODUCT
Accountgegevens


Terug

Login

Wachtwoord kwijt?

Aantal ticketsSubmit

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Accountgegevens


Terug