Logeren in Huize Loreto

Informatie over logeren in Huize Lorero

Huize Loreto in Simpelveld staat op het punt om te transformeren naar een Kuurood voor de Ziel; een plek waar je tot rust kunt komen, waar je kunt ont-stressen in eenvoud en stilte. Het klooster is al prachtig, maar voldoet nog niet helemaal aan de wensen van de mensen in deze tijd. Daarom hebben we een groots plan van aanpak gemaakt. Tot die tijd verhuren we kamers in het hoofdgebouw – op nummer 68 – aan iedereen die het fijn vindt om in het klooster te logeren én ook met een beetje minder luxe af kan. We hebben eenvoudige 1-persoons kamers, douche gelegenheid op de gang en een keuken en eetkamer voor gezamenlijk gebruik.

Ben je op zoek naar een overnachtingsplek? Wil je logeren in een voormalig klooster, waar heel recent nog zusters verbleven? Waardeer je de stilte van het klooster en ben je bereid om hieraan jouw bijdrage te leveren (en bijvoorbeeld na 22.00 uur stil te zijn in openbare ruimten)? Dan ben je van harte welkom in het Loretoklooster.

Hoe werkt het?

Ben je geïnteresseerd, dan stuur je een e-mail aan info@newloreto.com. Je ontvangt dan van ons een bericht of we plek hebben. We hebben (nog) geen automatisch reserveringssysteem en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van een van onze teamleden. Let op: we hebben je telefoonnummer nodig om je toegang te verlenen tot het gebouw.

Kosten

Voor een overnachting in een kloosterkamer betaal je € 35,- zonder ontbijt, per persoon. Tegen een vergoeding van € 10,- kun je gebruik maken van een eenvoudig ontbijtbuffet.. We kunnen rekening houden met dieetwensen als je dat vooraf aangeeft natuurlijk.

Wil je een loge op je kamer? Dat kan. Je zorgt dan zelf voor spullen en wij rekenen dan €12,50 p.p. Wil je graag een volwaardig extra bed? Dat kan ook. Dan plaatsen we er een bed bij. De kosten zijn dan € 25,-

Faciliteiten

Er is een Yogazaal, ruimte voor vergaderingen en een prachtige kloostertuin. Daarnaast bevindt zich op de begane grond het Museum de Schat van Simpelveld en is er een bijzondere kapel. Achter de tuin is het (kleine) Hellingsbos - een parkachtig loofbos met een kruisweg met 14 staties en aan het begin een Lourdesgrot.

Adresgegevens

Het klooster ligt aan de Kloosterstraat 68 in Simpelveld en ligt tussen Aken en Maastricht, dichtbij de Duitse grens. Bij reservering ontvang je een route beschrijving zodat je op ons eigen terrein kunt parkeren.