-

Helende Steken

Datum: 25 april 2024

Soms verlies je iemand die heel belangrijk voor je is. Soms raak je zomaar iets kwijt dat een hele grote rol speelt in jouw leven.

We raken de verbinding kwijt met de persoon, die en datgene dat zo belangrijk is voor ons en dat steekt, het doet pijn.

Dat verlies zorgt voor allerlei emoties. We worden erdoor overspoeld, we rouwen. En we weten niet altijd waar we met onze rouw naar toe moeten. Het lijkt alsof we een wond hebben die maar niet wil genezen.

In onze rouw zoeken we naar manieren om ons opnieuw te verbinden, ánders te verbinden met het verlorene. Dat is zoeken want hoe doe je dat? Daar is geen eenduidig antwoord op omdat we allemaal op onze eigen manier rouwen.

In dit samenzijn, dat ik de naam “Helende Steken” heb gegeven, wil ik je uitnodigen aan de slag te gaan met jouw eigen verlies waarvan jij voelt dat jij je er opnieuw mee mag verbinden.

Het is een uitnodiging om een eerste stap te zetten tot opnieuw hechten, verbinden op een andere manier om zo jouw toekomst langzamerhand te helen.

Er ligt een witte zakdoek voor je klaar, als ware het een blanco pagina waarop je jouw leven met het verdrietige verlies opnieuw vorm en inhoud mag beginnen te geven.

We beginnen met contact maken. Door over jouw verlies te schrijven op een manier die jou de vrijheid geeft om alles te vertellen wat je erover wilt zeggen maak je in eerste instantie opnieuw verbinding.

Daarna word je uitgenodigd te gaan verbeelden om tenslotte te eindigen met naald en draad en het zetten van helende steken als eerste stap naar afhechten en opnieuw verbinden.

Wil je iets meenemen wat jou herinnert aan de persoon die je bent verloren of datgene dat je bent kwijtgeraakt dan nodig ik je van harte daartoe uit. Misschien kunnen we het verweven.

TICKETS

Miranda Schutten is rouw- en verliesdeskundige én ritueelbegeleider.
In haar praktijk Rouwkost&Troostvoer, praktijk voor Lef, Levenslust en Levenskunst begeleidt zij organisaties en individuen bij het opnieuw vorm en inhoud geven aan veranderingen en rouw en verlies. Zij doet dat met inzet van creativiteit en rituelen omdat daarmee soms duidelijker uitgedrukt kan worden, wat in woorden lastig te vatten is.

    
Word ambassadeur

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Location
Accountgegevens


Terug

Meld je aan


Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
PRODUCT
Accountgegevens


Terug

Login

Wachtwoord kwijt?

Aantal ticketsSubmit

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Accountgegevens


Terug
Alles accepteren