-
-

Kunst beleven met aandacht

Een dag Art Based Learning met Aletha Steijns

                                                  1 maart 11:00 - 17:00
Prijs: € 115,-

Heb je wel eens overwogen om een vraag te stellen aan een kunstwerk? Met Art Based Learning kan dat! Art Based Learning is een methode waarbij je ván kunst leert. Je zet je creatieve brein aan het werk om een ander perspectief te vinden. Kunst kijken, maar dan anders. Met een zorgvuldig geformuleerde vraag in je achterhoofd, met volle aandacht, veel tijd om te kijken, te luisteren en te ervaren. Zonder tekst, zonder uitleg en zonder afleiding. En met je gevoel en fantasie. Zo vinden je hersenen nieuwe mogelijkheden en denkbeelden. Laat je verrassen door deze manier van kunst ervaren!

Art Based Learning is een begeleide methode in 5 stappen. Daarbij ga je onderzoeken, schrijven, schetsen, beschouwen, luisteren en maken. Met een van de kunstwerken ga je van alles beleven, verrassend en toch helemaal passend bij jou en jouw vraag. Je gaat naar huis met nieuwe ervaringen en nieuwe inzichten – in je pad, je vraag, de wereld om je heen.

Art Based Learning is voor meerdere doelen geschikt. Misschien heb je een persoonlijke kwestie die je graag op een andere manier wil bekijken. Docenten beeldend laten hun leerlingen op een andere manier kunst ervaren, coaches kunnen kunst als instrument inzetten. En kunstliefhebbers zijn verrast door deze aandachtige manier van kunst beschouwen. Je vergroot in elk geval je creatieve vermogen!

Deze dag vindt plaats te midden van SPIRIT + MATTER = ESSENCE, een tentoonstelling over De Nieuwe Tempel, een community artwork in textiel van Ellis Schoonhoven. In de voormalige kapel van Museum de Schat van Simpelveld is een wereld ontstaan die uitnodigt tot stilte, ervaren, rust en creëren. Een prachtige omgeving om helemaal in op te gaan.

TICKETS


Het ticket is inclusief:
  • Toegang voor het museum
  • Koffie, thee, water, vegetarische lunch en lekkers
  • Begeleiding door Aletha Steijns, gecertificeerd Art Based Learning trainer, museumeducator en betrokken bij de totstandkoming van deze tentoonstelling
  • Alle materialen


Word ambassadeur

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Location
Accountgegevens


Terug

Meld je aan


Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
PRODUCT
Accountgegevens


Terug

Login

Wachtwoord kwijt?

Aantal ticketsSubmit

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Accountgegevens


Terug
Alles accepteren