Health & Wellness

Diverse Yogastijlen in het klooster

Sinds het begin van dit jaar 2023 kun je bij New Loreto diverse Yoga lessen volgen. De Yogaschool Yoga Body en Mind is onderdeel geworden het kloosteraanbod. Onder leiding van Joyce Verhoeven breiden we dit aanbod verder uit naar andere vormen van beweging zoals Tai Qi, QiGong, (Stilte)wandelingen en meer.Health & Wellness Festival I 24 juni 2023

Begin de zomer goed en kom naar de eerste editie van Health & Wellness Festival by New Loreto over bewustzijn en innerlijke rust.

Het thema dit jaar is ‘Rust voor Ruimte’.

Gun jezelf één dag vol inspiratie om helemaal op te laden met de meest inspirerende (inter)nationale sprekers en docenten op het gebied van bewustzijn & innerlijke rust. Geniet van workshops, lezingen, yoga, muziek, een gezellige markt en lekker eten.

Uit het rijke aanbod stel je zelf je ideale programma samen. Neem een extra lange adempauze voor jezelf. Om aan het einde van de dag weer ontspannen, opgeladen en vol inspiratie naar huis te gaan.

Keynote sprekers zijn: Cecile Cremers, Corine van Zoelen en Vivian Reijs.

Wanneer: 24 juni 2023 van 11:00 - 20:00

Waar: New Loreto, kloosterstraat 68, 6369 AE Simpelveld

Koop nu je kaartje online hier>> Je wordt doorgeleid naar de ticketpagina.

Het festival heeft een eigen site www.healthenwellnessfestival.com. Hij is bijna klaar, maar je kunt al gaan kijken!

Interview met Domino Erens en Joyce Verhoeven I Health & Wellness Festival I 24 juni 2023

Ontspannen festival vibes, maar nu eerst aan de slag!

Achter de donkere hardhouten kloosterdeuren klinkt een enthousiaste stem. Joyce is druk aan het bellen. De plek tegenover haar is leeg, maar dat is enkel omdat Domino inmiddels met daadkrachtige pas bellend over de gang loopt. Beiden zijn druk bezig voor het Health & Wellness Festival. De kaartverkoop is gisteren van start gegaan en het team loopt over van energie om de eerste editie op de kaart te zetten.

Door een briefje op het bureau te leggen weten we het harde werken kort te onderbreken om tijdens een theepauze wat vragen te kunnen stellen.


Hoe is het festival idee gestart?

Domino: “Zo’n 6 jaar geleden organiseerde Joyce een festival in een klooster. Ik bezocht het en vond het meteen zoiets moois. Door New Loreto raakte we op een andere manier in verbinding en ontstond de gedachte om opnieuw, en op een andere manier, een festival op de kaart te zetten.”


Voor wie is het festival?

Domino: “Het festival is voor mensen van verschillende leeftijden en met uiteenlopende interesses. Het programma is boeiend voor zowel mensen die geïnteresseerd zijn in de laatste inzichten op het gebied van gezondheid, alsmede op het gebied van spiritualiteit. Het is heel laagdrempelig: je kan het ook al naar je zin hebben door simpelweg te genieten van livemuziek, lekker en gezond te eten en te snuffelen bij de marktkramen."

Terwijl Domino vertelt zoekt Joyce tussen haar flipover vellen naar de indeling van de tuin. Als ze de plattegrond eenmaal gevonden heeft houdt Domino hem enthousiast omhoog zodat Joyce de locaties kan aanwijzen. “Bij de vijver kan je naar de handpan luisteren, op de ronde stenen plaats zijn workshops te volgen en naast de dikke boom komt het hoofdpodium”, laat ze zien.


Wat kunnen mensen verwachten van het festival?

Joyce: “Een ontspannen sfeer in de prachtige setting van een kloostertuin. Veel inhoud, veel te ervaren en beleven, maar ondanks dat toch Rust voor Ruimte.”

Het festival is op 24 juni, net na ingang van de zomerwende. Is dat een bewuste keuze?

Joyce: “Ja, het is de eerste zaterdag na de zomerwende. Met het programma denken wij te kunnen ondersteunen in de menselijke bloei, onder andere door ontspanning, voeding, aandacht voor gezondheid en het loslaten van stress en pijn.”


Waar zijn jullie zelf het meest enthousiast over?

Zowel Joyce als Domino stralen de gehele tijd; ze staan duidelijk achter het plan en hebben er plezier in, maar wanneer ik deze vraag stel beginnen ze nóg net wat meer te stralen.

Domino antwoord direct dat ze niet kan wachten tot het de dag zelf is. Ze vindt het fantastisch dat inspirerende mensen een podium krijgen op het festival en dat bezoekers daar straks van kunnen genieten. En Joyce vindt het prachtig dat er vanuit een fractie van een gedachte (van niets), een grote beweging met een groot plan op gang is gekomen (naar iets).


Op Moederdag volgt de eerste aankondiging van het programma. Kunnen jullie al een (onbekend) tipje van de sluier geven?

Joyce: “We hebben een zeer uiteenlopend programma. Natuurlijk kunnen we de twee bekende Nederlanders niet onbenoemd laten: Vivian Reijs (presentatrice en hormoonexpert) en Corine van Zoelen (businesscoach voor nieuwe wereld ondernemers).

Domino: “Ook de rest van het programma biedt ontspanning en verdieping. Ook Cecile Cremers zal bijvoorbeeld spreken. Zij staat mee aan de wieg van het ConceptBoek Rust voor Ruimte en kan alles vertellen over trends in Health & Wellness-land. En een tijdje terug zag ik Paul Ramakers, een motiverend spreker op het gebied van positieve gezondheid, die mij zo heeft geraakt en geïnspireerd dat hij nu ook absoluut niet mocht ontbreken in het programma. Maar het zijn niet alleen sprekers, er valt ook veel te ervaren en beleven.”


Menig communicatiebureau waagt zich er niet aan om een festival in zo’n korte tijd op de kaart te zetten. Waarom jullie wel?

Bijna in koor: “We zijn eigenwijs en geloven erin dat een mens meer kan dan die denkt, zodra de wil daar is. Die wil leeft bij ons. We zijn er elke dag van de week mee bezig, en dat beperkt zich niet alleen tot ‘kantoortijden’. “

Wat zijn jullie aan het regelen?

Domino: “Wat niet!? Algemene voorwaarden schrijven, contracten opmaken, een tuinplan opstellen, tenten huren, nadenken over de decoratie, een programma en planning maken, vergunningen aanvragen, marketing en de rest van het team natuurlijk ook goed mee blijven nemen in ons plan: naast ons zijn ook Miranda, Katy, Lars en Thijs ermee bezig.”


Wordt de eerste editie extra bijzonder?

Joyce: “Ja, hier wil je bij zijn. Dit is het eerste festival dat vanuit het klooster georganiseerd wordt. Dat is een bijzondere ervaring.”

Zijn er al stiekeme wensen voor volgende edities?

Joyce: “In de toekomst is er vanuit het klooster zelf, New Loreto, een continu rijke programmering met verblijfsmogelijkheden. Eigenlijk is het dan elke dag een beetje ‘een festival’ voor Health & Wellness. Het zou mooi zijn als we, wanneer het geheel draait, iets extra’s kunnen toevoegen door middel van programmering in de kloostertuin en er zo een meerdaagse retraite van kunnen maken.”

Overigens is er ook nu al een kamer te boeken via AirB&B om de indrukken van 24 juni kracht bij te zetten door daaromheen te genieten van de Rust en Ruimte van het klooster in het Limburgse landschap.

De organisatie blijft nog even druk, zodat jullie deze zomer in de kloostertuin kunnen ontspannen. Verzeker jezelf van toegang tot het Health & Wellness Festival door online een ticket te kopen: https://eventix.shop/9dbrsc2c. En hou de agenda in de gaten voor alle evenementen.

Hopelijk tot dan!

Met een Hartgroet en een lach van de Organisatie.